ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΣΕΦ

Ο Φιλίππου Σωτήρης γεννήθηκε το 1970 στην Παλαιά Φωκαία Αττικής. Μπήκε στο χώρο της γαστρονομίας πριν από 35 χρόνια, σπουδάζοντας στη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Αναβύσσου. Μετά το τέλος των σπουδών του συνεργάστηκε με πολλά ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με διάκριση Michelin όπως Hotel Atheneum Intercontinental, “Albert Abela Rocas Airways”, Kuwait Airways, La Chateau de Codignat, Le table d’Averse, Michel Et Lorain Παρίσι, Neichel, Santi Santamaria Ισπανία, εστιατόριο Mezzo-Mezzo, Ναυτικός όμιλος Βουλιαγμένης, New York, L’Angolo Di Millioni, Μουσείο Νάσιουτζικ, Aria Catering Αθήνα, Papillion Catering στο Κουβέιτ και παράλληλα στο παλάτι του βασιλιά. Έχει μαγειρέψει για διασημότητες μεταξύ των οποίων του βασιλιά Σαουδικής Αραβίας, Αρχηγούς κρατών, για τη Μόνικα Μπελούτσι και για άλλες διασημότητες.

 

Έχει αποσπάσει της ακόλουθες διακρίσεις:

 • ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ COLIBRI COOK ECCBR στη Γερμανία
 • ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στο 3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
 • Βραβείο και τιμητική Πλακέτα από το CHEF’S CLUB Ελλάδος από το Festival Γαστρονομίας, ως επόπτης Διαγωνισμού
 • Μέλος της ***ASSOCIAZIONE PROFESSION ALE CUOCHI ITALIANI CHEFS***
 • ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στο Β’ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ (Με τριαντάφυλλα και ροδοζάχαρη Χίου)
 • ΒΡΑΒΕΙΟ FIVE STAR DIAMOND AWARD selected as one of the World’s Best Chefs
 • Μέλος της ***EUROTOGUES***
 • ΧΡΥΣΟ ΣΚΟΥΦΟ στα 10 καλύτερα εστιατόρια, με το εστιατόριο MEZZO – MEZZO
 • Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος “CHEF’S CLUB
 • ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ στα 10 καλύτερα εστιατόρια, με το εστιατόριο MEZZO – MEZZO
 • ΑΡΓΥΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό στο Μπορντό στη Γαλλία 3eme Challenge European de la Gastronomie in Bordeau
 • ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Πρώτος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημιουργικής Μαγειρικής Νέων Chef

Πήρε μέρος σε πολλά σεμινάρια γαστρονομίας, οινολογίας και σχολές μαγειρικής στο Μιλάνο, στη Βενετία, στην Πάρμα, στην Αγγλία, στην Μπανγκόγκ, στη Γερμανία, στην Κωνσταντινούπολη, στην Ισπανία λαμβάνοντας έτσι γνώση πολλών διαφορετικών ειδών μαγειρικής κουλτούρας. Επιμελήθηκε το μενού ως EXECUTIVE CHEF πολλών επιτυχημένων επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα όπως και στο εξωτερικό. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε πολλά φεστιβάλ γαστρονομίας στην Ευρώπη, Ινδία και Ασία. Έχει διδάξει ως καθηγητής μαγειρικής τέχνης στης σχολές Ι.Ε.Κ. ΔΟΜΗ, LE GOURMET, Ι.Ε.Κ CITY UNITY COLLEGE. Έχει γράψει άρθρα σε πολλά περιοδικά και βιβλία και έχει παρουσιάσει πολλές από τις συνταγές του στην τηλεόραση. Παράλληλα άσκησε τα καθήκοντα του τεχνικού συμβούλου σε εταιρείες τροφίμων και εστίασης. Συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντα του συμβούλου εστιατορίων, catering και χώρων εστίασης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμμετείχε σε τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής.

 

Αυτό που τον χαρακτηρίζει και η ταυτότητα που έχει σαν Chef είναι η multi–cultural (πολυεθνική) διαδρομή του, μέσα από διαφορετικούς πολιτισμούς, κουζίνες, γεύσεις και αρώματα από την εξωτική Ταϊλάνδη και Ασία, την Ινδία το γύρο της Ευρώπης, τη Ρωσία, την Τουρκία και καταλήγοντας στην ουσιαστική και αξεπέραστη αγάπη του, την ελληνική κουζίνα. Ο συνδυασμός όλων αυτών μαζί με το ταλέντο της διοίκησης και διαχείρισης των συνεργατών του σε κάθε πρόκληση που επιμελείται, δίνουν διαχρονικά ένα ποιοτικό αποτέλεσμα. Αυτό λοιπόν που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι είναι ένας καταξιωμένος chef με άριστες ικανότητες στο management. Σήμερα, συνεχίζει την πολυετή καριέρα του σε ένα δικό του χώρο ως ιδιοκτήτης και Executive Chef σε ένα πανέμορφο χώρο στο Λουτράκι το εστιατόριο Paladar.

Chef σημαίνει Πάθος, Υπομονή, Υπερηφάνεια και αρκετή Δύναμη. Θα πέσεις, αλλά χρειάζεται να ξέρεις πως θα σηκωθείς.
Chef σημαίνει ότι γνωρίζεις τη φωτιά, το νερό, τη γεύση και τις τεχνικές της μαγειρικής τέχνης.
Η μαγειρική είναι πάθος. Γεννιέσαι μ’ αυτό, κλαις μ’ αυτό, καίγεσαι μ’ αυτό. Αλλά …. αν το αγαπάς, θα σε αγαπήσει. Χρειάζεται αντοχή, θάρρος, πειθαρχία και τους σωστούς ανθρώπους δίπλα σου.

chef-2

SOTIRIS FILIPPOU

chefs-2